SK CZ

ABC Traditional Medica s. r. o

Tradičná čínska medicína

formy bylin - navody

PIAN - hotové tablety z výroby TCM s väčšou koncentráciou

Wan - hotové glučky z čínskych bylín TCM s menšou koncentráciou

Ke Li - granule - najkoncentrovanejšie granule z hľadiska TCM na zapitie alebo rozpustenie so sanom / cca rovnakám koncentrácia/

SAN - prášok z predpísanej zmesi bylín terapeutom TCM:

1 dávku cca 9 g zaliať prevarenou vodou 2 x denne (ráno, večer). Nechať lúhovať 10 minút, potom scediť a vypiť. Užívať na lačno, prípadne 1 hodinu po jedle.

TANG - zmes predpísaných bylín priamo na Vás od terapeuta TČM:- najviac doporučujeme so sanom - ktoré je presne šité na mieru pre Vás po dôkladnej diagnostike skúseným terapeutom tradičnej čínskej medicíny v oblasti čínskej tradičnej fytoterapii

Pre maximálnu využiteľnosť zmesi je vhodné dodržiavať pri príprave nasledujúce pokyny: Odvar sa varí ráno a večer, pričom obsah jedného sáčku sa vyvarí 2x. Byliny sa zo sáčku (nie pribalený malý sáčok) vysypú do nádoby z varného skla prípadne smaltovaného hrnca a zalejú sa podľa potreby tak, aby bola zmes namočená pod vodou /0,4 – 0,5 l / a nechá sa 15 minút lúhovať. Takto vodou zaliata zmes sa prudko privedie do varu, varná nádoba je pritom odokrytá, čo zabráni nadmernému speneniu roztoku. Po uvedení do varu sa nádoba ľahko prikryje, aby mohla unikať para a na miernom ohni sa varí 5 minút. Po 5 minútach pridáme polovicu pribalenej byliny z malého sáčku (druhú necháme na večer) a varíme približne ďalších 5 minút a vypneme vo fáze, keď sa Vám odvar zdá byť najvoňavejší. Odvar sa precedí v umelohmotnom sitku a po vychladnutí na prijateľnú teplotu, vypije. Byliny sa vrátia späť do nádoby a nechajú sa uschnúť. Pri príprave druhého, obvykle večerného odvaru, sa byliny opäť zalejú vodou a celý proces varenia sa opakuje. Byliny pred varením už nemusíte lúhovať. Odvar sa potom opäť precedí, roztok sa po vychladnutí vypije a vyvarené byliny sa vyhodia. Je jedno, či sa prvý odvar pripravuje ráno alebo večer.
Pri veľkej časovej vyťaženosti môžete obidva odvary pripraviť naraz (obvykle večer), pričom prvý sa vypije a druhý sa ponechá v termoske k ďalšej (obvykle rannej) konzumácii.
Odvary sa nepožívajú s jedlom, inak sa premiešajú s potravou, a tým sa znižuje ich účinnosť. Pijú sa preto aspoň 15 minút pred jedlom alebo hodinu po jedle. Ak nie je možné vypiť odvar naraz, môžete ho popíjať priebežne , v uvedenom odstupe od jedla, v niekoľkých menších dávkach. Prípadne ho môžete ochutiť medom, zapiť džúsom, obyčajným čajom a pod.

Poznámka:Sany – rozomletá bylinná zmes na prášok: krátko povariť v 2 dcl vody cca 2-3 minuty, precediť a piť teplé alebo vlažné

Prihlásenie

Súkromie - potvrdenie

Táto stránka používa cookies. Viac info